#Alppikerholaiset 9: muistellaan Samulia

Hiljaisella viikolla 21.–27.3.2015 muisteltiin Samuli Mansikkaa. Otsikkokuvassa Samuli Ama Dablamilla 2005, kuvaaja Tuomas Sovijärvi. Maanantai Ensimmäisen muiston jakaa Alppikerhon PJ:n pestin Samulilta perinyt Reima: Tapasin Samulin ensi kerran 2012, kun erehdyin Alppikerhon syyskokoukseen. Sieltä hän shanghaijasi minut hallituspestiin ja tutustuin Samuliin kerhon pyörittämisen kautta. En ehtinyt koskaan kiivetä hänen kanssaan, sillä Samuli kiipesi täyspäiväisesti Himalajalla, minä viikonloppuisin Kustavissa. Mutta uskottelen, Lue koko juttu →

#Alppikerholaiset 5: Juho

Viidennen Alppikerholaiset-viikon kertojana on Juho Knuuttila. Maanantai Kesäkuussa 2013 seisoimme Gran Paradison Madonna-huipulla totaalisessa sinkissä, juuri vuoren klassisen pohjoisseinän kiivenneenä. Edessä oli päivän kummallisin osuus, johon luultavasti moni muukin Alppikerhon jäsen pystyy samaistumaan. Nimittäin ääriruuhkainen huippuharjanne. Oli vain pungettava joukon läpi, kun paikalleen jähmettyneet ihmiset eivät liikkuneet suuntaan tai toiseen.

#Alppikerholaiset 4: Henrikki

Helmikuun kolmannen viikon teille kuvitti @hematula eli Henrikki Matilainen osana #alppikerholaiset-projektia, jossa kerhon jäsenet jakavat muistojaan ja tarinoitaan sosiaalisessa mediassa inspiroidakseen ja ilahduttaakseen. Tule mukaan postittamaan. Maanantai Nyt on jo esitetty kuvia erinäisistä hienoista paikoista ja kerrottu niihin liittyviä tarinoita. Koska minulla ei nuo kiipeilylliset avut riitä mihinkään hienoon tarinaan, eikä nuo paikatkaan niin ihmeellisiä ole, niin ajattelin sitten vaikka kertoa oman Lue koko juttu →

#Alppikerholaiset 3: Markku

Helmikuun toisen viikon kuvitti Markku Moilanen osana #alppikerholaiset -projektia, jossa kerhon jäsenet jakavat muistojaan ja tarinoitaan sosiaalisessa mediassa inspiroidakseen ja ilahduttaakseen. Tule mukaan postittamaan. Maanantai Oma kokemukseni isommilta töppyröiltä on varsin rajallista, joten palaamme taas alavammille maille. Suurin osa tämän viikon kuvatuksista sijoittuukin Skandinaviaan. Luvassa on minulle rakkaita paikkoja, reissuja ja pieniä tarinoita tulevan alppinistin äänellä kerrottuna epäkronologisessa järjestyksessä.

#Alppikerholaiset 2: Matti

Viikolla 1.–7.2.2016 teitä viihdytti kerhon instagramissa ja fb-sivulla Matti Sunell osana #alppikerholaiset-projektia, jossa kerhon jäsenet jakavat muistojaan sosiaalisessa mediassa inspiroidakseen ja ilahduttaakseen. Tule mukaan postittamaan. Matkasimme korkean paikan kansanretkeilijän mukana kesästä 1997 kevääseen 2015.

#Alppikerholaiset 1: Reima

Viikolla 25.1.-31.1.2016 teitä viihdytti kerhon instagramissa ja fb-sivulla Reima Karhila osana #alppikerholaiset-projektia, jossa kerhon jäsenet jakavat muistojaan sosiaalisessa mediassa inspiroidakseen ja ilahduttaakseen. Tule mukaan postittamaan. ”Viikon aikana esittelin vuosien 2009-2015 kiipeilykohokohtani, yksi kuva vuotta kohden:”

Suomen Alppikerhon pääsiäisreissu Lyngeniin 1.–6.4.2015

Suomen Alppikerhon perinteinen pääsiäisreissu suuntautui Lyngenin upeisiin maisemiin.  Pääsiäistä vietettiin Pohjois-Norjan vuorilla kiipeilyn, hiihtelyn ja laskemisen merkeissä samalla opetellen ja verestäen tarvittavia taitoja.  Jo matkalla Tromssasta pelipaikoille spottailtiin hyviä laskulinjoja ja viimeistään lauttamatka Breivikeidetistä Svensbyhyn lumosi kaikki maisemillaan.

Suomen Alppikerhon Mont Blanc 2014 -viikko

Kesän 2014 Mont Blanc 2014 -viikolle lähti matkaan neljä alppikiipeilyä aloittelevaa reissulaista Kalle Heikkinen, Satu Lehtiniemi, Pauliina ja Robert Sjölund. Kaikilla tuntui olevan paljon taustaa luonnossa liikkumisesta ja jokainen oli ainakin kerran elämässään kokeillut jotain kiipeilylajia.

Alppimajakyselyn tuloksista

Kuten on viime vuosina ollut tapana, kesälomaa piti päästä viettämään korkeammille kiville myös kuluneena vuonna 2013. Aloiteltiin totuttelu pitempiin ylämäkiin Sveitsissä, Anniviersin laaksossa. Mahtavan Weisshornin juurella, Sveitsin alppikerhon La Dôlen sektion ylläpitämässä pienessä ja kotoisassa Arpitettan mökissä (2786m) tavailtiin hinnastoa ja ihmeteltiin listaa kerhoista, joiden jäsenet olivat oikeutettuja alennuksiin. Suomen alppikerhoa ei tuosta paperista löytynyt. Majan emännän kanssa jutusteltiin niitä Lue koko juttu →