Alppikiipeilykurssi Suomessa ja Ranskassa kesällä 2016

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
4.7.2016–8.7.2016
Koko päivä

Tapahtumapaikka
La Grave

Laji


Suomen Alppikerho järjestää jälleen alppikiipeilykurssin touko–heinäkuun aikana yhteistyössä Vuoristoretkien kanssa. Kolmiosainen valmistautumisjakso pidetään Suomessa toukokuussa ja kiipeilyjakso oikeita alppikiipeilyreittejä kiiveten La Gravessa kesä–heinäkuun vaihteessa. Kurssilla opit monipuolisesti alppikiipeilyn perusteet, ja tavoite onkin saada valmiudet itsenäiseen vuorilla liikkumiseen helpoilla ja keskivaikeilla reiteillä.

Kurssilla opetellaan mm. jäätikköturvallisuutta, lumikiipeilyä, harjanteilla köysistössä liikkumista ja kalliokiipeilyä vuoristo-olosuhteissa. Reittivalinta ja sekä kartan että opaskirjan lukeminen kuuluu myös ohjelmaan. Pieni ryhmäkoko takaa sen, että kaikki taidot pystytään käymään läpi myös varsinaisia alppireittejä kiiveten.

Varusteina Suomen osuuksilla tarvitset valjaat ja kypärän (itse hankittava). Alppiviikolla tarvitaan näiden lisäksi jäähakku, jääraudat, kypärä, valjaat ja henkilökohtainen jäätikkövarustus: 2×120 cm slingiä, 2 prusik-nauhaa, 4 ruuvisulkurengasta ja varmistusväline. Alppiviikon varusteita voi myös vuokrata Vuoristoretkiltä, vuokra 30 €.

Kurssin hinta on 980 € sisältäen oppaan ja opastuksen (edellyttäen, että ryhmässä on 4 henkilöä). Majoitus, lennot, ruokailut jne. eivät sisälly hintaan ja ne tulee kurssilaisten varata itse.

Kurssin aikataulu ja sisältö:

17.5.2016 (ip/ilta) pääkaupunkiseutu
jäätikkö- ja alppikiipeilyteoriaa

21.–22.5.2016 Olhava
köysistöt, railopelastus, harjannekiipeilyn perustaidot, kalliokiilojen käyttö

1.6.2016 (ip/ilta) pääkaupunkiseutu
köysistö- ja railopelastus”testi”

4.–8.7.2016 La Grave
käytännön harjoituksia ja reittien kiipeilyä Ranskan suurimman luonnonsuojelualueen ympäristössä

Lisätietoja kurssin sisällöstä, majoitusmahdollisuuksista, lennoista, maksutiedoista, vakuutuksista kirsi@alppikerho.fi

Kurssiselostus

Alppikiipeilykurssi Suomi (Olhava, Nuuksio) ja Ranska (La Grave) 2016

Kurssin tavoite on antaa osanottajille mahdollisimman hyvät valmiudet kiivetä helppoja ja keskivaikeita reittejä Alpeilla omin päin. Käymme läpi jäätikköturvallisuutta, lumikiipeilyä, miten köysistö liikkuu yhdessä harjanteilla ja kalliokiipeilyä vuoristo-olosuhteissa. Reittivalinta ja sekä kartan että opaskirjan lukeminen kuuluu myös ohjelmaan. Ryhmän pieni koko takaa sen, että kaikki taidot pystytään käymään läpi oikeasti reittejä kiiveten.

Lopullinen, tarkka viikko-ohjelma voi hieman vaihdella riippuen ryhmän kokemuksesta, toiveista ja tietenkin säästä. Usein viikko on kumminkin mennyt näin ja joka tapauksessa majoituksen La Gravessa voitte varata sen mukaisesti.

Lauantaina: Kurssilaiset saapuvat La Graveen

Sunnuntaina: Kurssilaiset vaeltavat omin päin. Kabiinihissillä pääsee korkealle joka auttaa akklimatisointia. Tämä päivä ei ole millään tavalla pakollinen, mutta mukava jos teidän aikataulut sallii. Illalla tapaaminen oppaan kanssa. Säädetään varusteita.

Maanantaina: Noustaan kabiinihissillä jäätikölle. Jäätikköturvallisuutta ja harjannekiipeilyn alkeet. Illaksi alas La Graveen.

Tiistaina–torstaina: Retki missä yövymme vuoristomajoissa. Lumikiipeilyä, reittivalinta ja vähän vaikeampaa harjannekiipeilyä. Torstai-illaksi takaisin La Graveen.

Perjantaina: Pitkä kalliokiipeilyreitti kiipeilytossuilla. Käydään läpi miten kiivetään monen köyden pituisia reittejä. Jotkut ryhmät ovat mieluummin harjoitelleet lisää alppikiipeilyä.

Matkat

Parhaat lentokentät ovat Grenoble ja Lyon, mutta Geneve tai Milano toimivat myös hyvin. Jos kurssilaiset saapuvat tai lähtevät yhdessä, on parasta vuokrata auto. Julkisella pääsee hyvin, mutta pitää vain varata riittävästi aikaa.

Matka Geneve – La Grave: juna Geneve–Grenoble on halvempi, mutta bussi aika paljon nopeampi. Aikatauluja löytyy oheisista linkeistä

Milanostakin on mahdollista tulla julkisella, mutta se vie paljon aikaa.

Majoitus

La Graven kylässä on kaksi leirintäaluetta. Niihin ei tarvitse tehdä varauksia, mutta on oltava oma teltta ja keitin mukana.

Retkeilymaja: http://gite.le.rocher.free.fr , +33 (0)476 799 646 noin 20 euroa / yö, iso keittiö missä on hyvät ruoanlaittomahdollisuudet, 5 min La Graven kylän keskustasta.

Kerrotte niille, että olette 2–3 yötä vuoristomajoissa ja että yöt voi vaihtua. Tämä ei pitäisi olla ongelma. Käytäntö on tavallinen vuoristossa.

Hotellit maksavat 50–60 euroa puolihoidolla (aamupala ja kolmen ruokalajin illallinen). Paras hinta/laatu-suhde mielestäni löytyy Hotel Castillanista. Hinnat oli 2010: 52 euroa / henkilö puolihoidolla (aamupala ja kolmen ruokalajin illallinen) kahden hengen huoneessa ja 68 euroa puolihoidolla yhden hengen huoneessa. On myös kolmen hengen huoneita joka tietysti on halvin vaihtoehto. Castillanissa ei ole ongelmaa, jos suunnitelmat muuttuvat ja laaksoyöt vaihtuvat. Majoituksen voi varata http://perso.wanadoo.fr/castillan/, castillan.hotel@wanadoo.fr tai + 33 476799004.

Tästä löytyy vielä lisää majoitusvaihtoehtoja: http://www.tourism-oisans.com/accomodation-oisans.

Vakuutukset

Ranskassa helikopteripelastus on ilmainen ja EU-kansalaisille hoito sairaalassa on suurin piirtein samanhintainen kun Suomessa. Kannattaa hankkia Kelasta eurooppalainen sairaanhoitokortti (European Health Insurance Card) http://www.kela.fi/in/internet/suomi.ns/NET/040504143116MH?OpenDocument

Vakuutus on silti hyvä olla. Halvin vaihtoehto on Itävallan alppikiipeilykerhon jäsenyys http://www.aacuk.org.uk/. Tämä vakuutus kattaa pelastus- ja ensiaputoimenpiteet sairaalassa. Itävallan alppikiipeilykerhon jäsen saa myös alennusta vuoristomajoissa.

Mahdollista jälkihoitoa ajattelen kaikista parasta on kumminkin, että on suomalainen vakuutus joka kattaa vuoristokiipeilyn (esim. Aktia tai IF ilmeisesti tarjoavat vielä alppikiipeilyn kattavan turvan).

Aikataulu, hinta ja varustus

17.5. iltapäivä/ilta: jäätikkö- ja alppikiipeilyteoria
21.–22.5. Olhava: köysistöt, railopelastusta, harjannekiipeilyn perustaidot, kalliokiilat
1.6. iltapäivä/ilta: köysistö- ja railopelastus”testi”
4.–8.7. kurssi La Grave

Hinta: 980 € / henkilö jos 4 osanottajaa

Koulutuksilla Suomessa ei tarvitse olla kuin valjaat ja kypärä omasta takaa. Alpeilla pitää olla jäähakku, jääraudat, kypärä, valjaat ja henkilökohtainen jäätikkövarustus: 2 slingiä 120 cm., 2 prusik-nauhaa, 4 ruuvisulkurengasta ja varmistusväline. Näitä voi vuokrata minulta. Viikon vuokra hakusta ja raudoista on 30 €.

Hinta 980 € sisältää vain oppaan ja opetuksen.

Maksuehdot:

Koulutus Suomessa, hinta 370 €

Maksuehdot
Kurssia, opastusta tai matkaa varattaessa maksetaan varausmaksu 75
euroa / henkilö. Loppumaksu 295 euroa / henkilö on suoritettava viimeistään 28 vuorokautta ennen tapahtuman alkua. Mikäli tapahtuma varataan alle 28 vrk ennen lähtöä, on hinta maksettava kokonaisuudessaan. Peruutusehdot ovat seuraavat

  • Jos peruutus tapahtuu aiemmin kuin 28 vrk ennen lähtöä, palautetaan koko tapahtuman hinta vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
  • Mikäli tapahtuma peruutetaan 15–28 vrk ennen alkua, veloitetaan varausmaksua.
  • Mikäli tapahtuma peruutetaan 2–14 vrk ennen alkua, veloitetaan puolet hinnasta.
  • Mikäli tapahtuma peruutetaan 0–2 vrk ennen alkua, veloitetaan koko hinta.

Arktisia Elämyksiä, Ålandsbanken FI2466010001178854.
Viesti: nimi ja alppikerho

Koulutus Alpeilla, hinta 610 €

Maksuehdot
Kurssia, opastusta tai matkaa varattaessa maksetaan varausmaksu 100 euroa / henkilö. Loppumaksu 510 euroa/henkilö on suoritettava viimeistään 28 vuorokautta ennen tapahtuman alkua. Mikäli tapahtuma varataan alle 28 vrk ennen lähtöä, on hinta maksettava kokonaisuudessaan. Peruutusehdot ovat seuraavat:

  • Jos peruutus tapahtuu aiemmin kuin 28 vrk ennen lähtöä, palautetaan koko tapahtuman hinta vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
  • Mikäli tapahtuma peruutetaan 15–28 vrk ennen alkua, veloitetaan varausmaksua.
  • Mikäli tapahtuma peruutetaan 2-14 vrk ennen alkua, veloitetaan puolet hinnasta.
  • Mikäli tapahtuma peruutetaan 0-2 vrk ennen alkua, veloitetaan koko hinta.

Arktisia Elämyksiä, Ålandsbanken FI2466010001178854.
Viesti: nimi ja alppikerho