FINICE2021 ja Alppikerhon mitalisaalis!

FINICE2021 Kisa-alue. Kuva: Marko Kerola.

Jääkiipeilyn Suomen mestaruuksista kisattiin perinteisesti Oulussa 20.2. Finice2021 -tapahtumassa. Kilpailuareenana toimi Oulun kiipeilyseuran legendaarinen jääkiipelytorni. FinIce oli samalla myös Euroopan cupin finaali, mutta vallitseva Covid-19 pandemia rajoitti kilpailut pääosin suomalaisten keskinäisiksi SM-kisoiksi.

Kisapäivän sää oli varsin talvinen: pakkasta reilut 10 celsiusastetta ja lisäksi viima ja lumisade tekivät säästä sopivan jäiseen koitokseen. Alppikerhon oman reportterin mukaan ”kaikki kerrastot oli puettu päälle”.

Oulun jääkiipeilytornilla kisattiin kahdella eri seinällä. Pystysuora Dark sekä Härski, joka on seinistä selkeästi haastavampi ja kunnon hänkki.

Enni Bertling Naisten SM hopea ja Eurooppa Cup hopea. Kuva: Marko Kerola.

Pauli Salminen Miesten SM ja Eurooppa Cup kulta. Kuva: Antti Jaakkola

Tilda Kuikanvirta Naisten SM pronssi ja U19 Tyttöjen kulta. Kuva: Marko Kerola.

Albert Kaikkonen Miesten SM ja Eurooppa Cup hopea. Kuva: Marko Kerola.

Henri Toivola Miesten SM ja Eurooppa Cup pronssi. Kuva: Marko Kerola.

Kisoihin osallistui yhteensä 10 naista ja 23 miestä. Junnuja oli mukana ilahduttavasti yhteensä 12, 7 tyttöä sekä 5 poikaa. Alppikerhoa edustamassa oli tänä vuonna ilahduttavan iso delegaatio! Alppikerholaisia osallistui niin naisiin, miehiin kuin harrastelijasarjaankin. Alppikerhon draikkajunnujen valmennusryhmänkin kaikki 8 junnua osallistuivat kisoihin, osa aloittaen kisaamisensa hakuilla heti SM-kisoista!

Karsinnassa kaikki kilpailijat suorittivat karsintareitit molemmilta seiniltä, ja kahdeksan parasta sarjoittain pääsivät finaalin. Miesten sarjassa osallistumismäärä ylitti finaaliin pääsevien määrän. Karsiintuneet saivat halutessaan osallistua harrastesarjaan, johon osallistuikin 13 kisaajaa. Kaikkien osalta saatiin siis kolme kisasuoritusta. Finaalissa miehet suorittivat finaalireitin, joka alkoi Härskiltä ja päättyi Darkin huipulle, kun naisten reitti oli kokonaan Darkilla.

Finaaleista tuli Alppikerholle eli Sakelle yhtä mitalisadetta, kun reilusti yli puolet mitaleista palasi Etelään Oulusta.

Naisissa voiton vei nopeammalla suorituksella Mira Alhonsuo Rovaniemen Vuoristoklubista, mutta hopea ja pronssi tulivat Sakelaisille Enni Bertlingin ollessa toinen ja Tilda Kuikanvirran ollessa kolmas. Miehissä Sake otti kolmoisvoiton järjestyksessä Pauli Salminen, Albert Kaikkonen ja Henri Toivola. Hyvää menestystä täydensi Jaakko Lehto viidennellä sijalla.

Junioreissa Alppikerho osallistui kisoihin isolla joukkueella, jossa oli kahdeksan nuorta lupausta. U19 tytöissä Sake otti kolmoisvoiton, kun Tilda kirkasti aikuisten pronssinsa kullaksi ja Ronja Kaila sekä Johanna Tuuri täydensivät kolmoisvoiton. U17 tytöissä Noomi Laajasalo voitti ja Aada Onnela oli toinen. U22 tytöissä ei edustusta ollut Sakella ja sarjan voitti OKS:n Saimi Räty ennen Elsa Lehdonvaloa. U16 pojissa Oulun Pyry Björk ja Alppikerhon Teo Helasvuo ottivat jaetun kullan. Alppikerhon Niilo Inki otti pronssia ja Suho Nio oli 4.

Ronja Kaila U19 Tyttöjen hopea. Kuva: Marko Kerola.

Noomi Laajasalo U16 Tyttöjen kulta. Kuva: Marko Kerola.

Johanna Tuuri U19 pronssi. Kuva: Antti Jaakkola.

Aada Onnela U16 Tyttöjen hopea. Kuva: Elina Liukkoila.

Teo Helasvuo U16 Poikien kulta. Kuva: Antti Jaakkola.

Niilo Inki U16 Poikien pronssi. Kuva: Elina Liukkoila.

Suho Nio U16 Poikien 4. Kuva: Marko Kerola.

Etenkin junnujen osalta tulokset olivat erittäin kovaa tasoa. Sunnuntaiset treenit Paloheinän Draikkatornilla Ennin ja Paulin ohjauksessa tekivät tänä vuonna Sakesta selkeästi kovimman junnutiimin. Iso kiitos hyvästä valmennuksesta Ennille ja Paulille! Ja suuret onnittelut kaikille Alppikerhon draikkajunnuille. Erityisesti Suholle, joka teki kisojen pisimmät muuvit! Lajin tulevaisuus on hyvissä käsissä!

Vaikka valitettavasti tänä vuonna paikalla oli vain kisaajat sekä Oulun järjestäjät, tunnelma kilpailupaikalla oli loistava. Ei ehkä suuren urheilujuhlan tuntua katsojien puuttuessa, mutta kaikki kilpailijat pääsivät nauttimaan kilpailun tuomasta ylimääräisestä jännityksestä. Järjestelyt olivat hyvät ja olosuhteet kunnossa kilpailijoilla.

Toivottavasti ensi vuonna mukaan pääsevät myös katsojat ja saamme lisää osallistujia Sakelta ja muista seuroista kisoihin. Ja ensivuonna otetaan mitalit myös mukaan etelänmatkalle!

Onnea vielä kaikille kisaajille, ja varsinkin Alppikerhon edustukselle!

Tekijät: Lauri Yli-Kovero & Henna Paalanen