Pääsiäistapaaminen ke 27. - su 31.3.2024 Kabelvåg, Lofootit

Päivitetty 5.10.

Alppikerhon pääsiäisen vapaalasku- ja kiipeilytapaaminen suuntautuu Lofoottien lumisempaan itäosaan, joka on kehittymässä suosituksi topptur-hiihtokohteeksi. Alueella on useita 500-1162 m korkeita huippuja, aina helpoista skinnattavista mäistä vaativiin kiipeilyhuippuihin. Myös pieni laskettelukeskus löytyy alueelta. Lofoottien komea saaristo on tunnettu leudosta ja usein oikukkaasta ilmastostaan. Kerhon tapaamisissa on ollut mahtava yhteishenki. Tapaaminen perustuu omatoimisuuteen ja sopii aiemmin vuoristossa liikkuneille, huolehdimme kuitenkin tapaamisen osallistujien kesken yhteiset suunnitelmat eri päiville, jotta kaikille löytyy sopivaa seuraa ja laskettavaa. Retkien suunnittelu tapahtuu siis yhdessä sää- ja lumiolosuhteita tarkkaillen, mikä on kaikille hyödyllistä. Tervetuloa mukaan kevättalven huipputapaamiseen!

MAJOITUS:

Osallistujat varaavat majoituksen suoraan itse haluamastaan majoituspaikasta. Majoitus suositellaan varattavaksi Kabelvågista tai sen läheisyydestä. Järjestäjät majoittuvat huoneistohotellissa Statsbuene i Kabelvåg, jossa on saatavana sekä budjetti-tason huoneita sekä Rorbu-huoneistoja omalla keittiöllä. Kabelvågissa on myös muuta majoitustarjontaa.

www.booking.com

www.visitlofoten.com

www.airbnb.no

https://rlb.no/overnatting/kommune/1865

Kabelvågissa ja Svolværissä on useita kauppoja ja ravintoloita. Huomioithan että kaupat ja ravintolat ovat Norjassa pääsiäisenä pääosin kiinni kiirastorstaina ja pitkäperjantaina (28-29.3) sekä ensimmäisenä että toisena pääsiäispäivänä (31.3-1.4). Omien ruokien ja eväiden hankkiminen on suositeltavaa.

OSALLISTUMISVAATIMUKSET:

Osallistujilla pitää olla 18 vuoden ikä, kerhon jäsenyys ja oma matkavakuutus. SKIL jäsenvakuutus kannattaa lunastaa. Kaikilta osallistujilta vaaditaan lumiturvallisuuden perustiedot ja -taidot, sekä henkilökohtaiset lumivyörypelastusvälineet. Huomioi että tämä ei siis ole Alppikerhon järjestämä matka vaan omatoiminen tapaaminen!

VAPAALASKUN OPASTUS:

Olemme neuvottelemassa 2 pv:n vapaalaskun opastuksesta 4-6:n hengen ryhmälle. Opastuksen sisältö sovitaan erikseen oppaan kanssa ilmoittautuneiden tasoa vastaavaksi.

OPASKIRJA: Lofoten - skiing in the magic islands (www.norli.no)

KARTTA: Turkart Vågan, 1:50.000, 2671 Nordeca

3D DIGIKARTTA: FATMAP Freeride Skiing in Lofoten (Activity filter > Activity > Ski Touring + Freeride Skiing)

LUMIVYÖRYTIEDOTE:

VarsomRegobs App

KABELVÅG Top 7 Things To Do In Kabelvåg (Lofoten) – Kabelvåg Travel Guide

MATKUSTAMINEN:

Autolla A: Autolla ja autojunalla Helsingistä Oulun, Haaparannan, Kiirunan ja Riksgränsenin kautta Kabelvågiin. Lofooteille on siltayhteys mantereelta. (ajomatka 1492 km).

Autolla B: Autolla Helsingistä Vaasa-Uumaja autolautalle, ja Arjeplogin - Fausken kautta Hamarøylle josta Skutvik-Svolvær -lautalla Lofooteille (ajomatka H:ki- Kabelvåg 1370 km), tai Bodøn kautta rannikkolaivalla Bodø-Svolvær tai lautalla Bodø-Moskenes Lofoottien puolelle.

Junalla A: Junalla Kemiin, josta bussilla Luulajaan ja junalla Narvikiin, josta bussilla tai vuokra-autolla Svolværiin ja Kabelvågiin.

Junalla B: Tukholmasta junalla Narvikiin.

Lentämällä: Finnair/SAS/ Wideroe/ Norwegian lento Osloon, josta jatkolento Narvik Evenesiin tai Bodø:hön, joista jatkolento tai bussi Svolværiin. Bodøsta on myös päivittäin pikaveneyhteys Bodø-Svolvær.

ILMOITTAUTUMINEN, TIEDUSTELUT:

Facebook- tapahtumasivulla. Tapaamisen yhteisen osuuden osallistujamäärä on rajattu maksimissaan 16 osallistujaan. Jos opastus toteutuu, se varataan ja maksetaan Holvi-verkkokaupassa. Majoitus Kabelvågissa on varattava itse suoraan halutusta majoitusliikkeestä.

Yhteyshenkilö Norjassa:

Max Helander, mabenhe@yahoo.no

Fb Messenger: Max B Helander

Yhteyshenkilöt Suomessa:

Lauri Hietajärvi, info@alppikerho.fi

Lauri Yli-Kovero, info@alppikerho.fi

Jari Hyytiä, Fb, Messenger, jarihyytia@hotmail.com

Lauri Hietajärvi