Jäsenedut

Kiipeily-lehti ja kiipeilyvakuutus

Alppikerho kuuluu jäsenenä Suomen Kiipeilyliittoon (SKIL), joka julkaisee kahdesti vuodessa ilmestyvää Kiipeily-lehteä. Lehti postitetaan kaikille täyden jäsenmaksun maksaneille Alppikerhon jäsenille.

Lisäksi liiton OP:n kanssa neuvottelema kiipeilyvakuutus on merkittävä jäsenetu Alppikerhon täyden jäsenmaksun maksaneille jäsenille.

HUOM! OP:n kiipeilyyn tarkoitettu Sporttivakuutus on lähinnä kotimaan ja lyhyiden ulkomaan reissujen sporttikiipeilyyn tarkoitettu vakuutus. Jos sinulla on suunnitteilla kolmea kuukautta pidempi matka tai vuorioloissa kiipeilyä, niin kannattaa ottaa tätä varten matkavakuutus tarvittavilla kiipeilylisillä. Vakuutus on toki huomattavasti kalliimpi kuin pelkkä Sporttiturva mutta korvaa kotiovelta kotiovelle ilman euromääräistä ylärajaa ja pitää sisällään niin tapaturmat kuin sairaudetkin. http://climbing.fi/content/kiipeilyvakuutus

Kiipeilyliiton sivuilla on tietoa mm. liiton järjestämästä koulutus- ja kilpailutoiminnasta, pääsy- eli access-tiedotteita sekä linkkejä alan yrityksiin ja järjestöihin.

Kiipeilyliitto kuuluu jäsenenä Kansainväliseen kiipeilyjärjestöön (UIAA). Jos katsot kiipeilyköyttä tai muita kiipeilyvarusteita, saatat huomata niissä UIAA-merkinnän eli kattojärjestön hyväksynnän. Varusteiden koetestaaminen ja tyyppihyväksyminen on eräs UIAA:n tarjoamista palveluista kiipeilijöille.

Kiipeilyvuorot

Monipuolisten ja kattavien harjoittelumahdollisuuksien tarjoaminen jäsenistölle on Suomen Alppikerholle tärkeää. Edellisvuosien tapaan Suomen Alppikerho tarjoaa myös vuonna 2019 mahdollisuuden kiivetä halvemmalla kaikilla pääkaupunkiseudun merkittävillä sisäkiipeilyhalleilla kerhon jäsenvuoropäivinä. Mahdollisuus kiivetä halvemmalla toteutetaan neuvottelemalla alennuksia ja subventoimalla erikseen jäsenvuoropäiville myytäviä sarjakortteja. Vuoroista aiheutuvat kulut katetaan jäsenmaksuilla.

Boulderkeskukset
10-kerran sarjakortti, 55€, voimassa kerhon vuoroilla seuraavasti:
– BK Konala: Sunnuntaisin tammi-huhtikuu ja loka-joulukuu 2019.
– BK Pasila: Maanantaisin tammi-huhtikuu ja loka-joulukuu 2019.
– BK Espoo: Tiistaisin tammi-huhtikuu ja loka-joulukuu 2019.
– BK Herttoniemi: Torstaisin tammi-huhtikuu ja loka-joulukuu 2019.

Helsingin Kiipeilykeskus (Tapanila)
– 6€/päivä, voimassa keskiviikkoisin.
– 10-kerran sarjakortti, 50€, voimassa keskiviikkoisin.

Kiipeilyareena (Salmisaari):
– 10-kerran sarjakortti, 50€, voimassa perjantaisin.

Paloheinän Draikkatorni

Alkuvuodesta 2018 valmistui Seikkailupuisto Korkeen ja Alppikerhon yhteistyönä kolmitahoinen Draikkatorni drytool-kiipeilyn harjoittelemiseen. Osa seinistä on Alppikerhon ympärivuotisessa käytössä. Korkee käyttää kesällä auki ollessaan osaa seinistä, mutta seikkailupuistosesongin ulkopuolella kaikki seinät ovat kerhon jäsenten käytettävissä.

Kauden 2019-2020 kausikortin hinta on jäsenille 80€, tutustumiskäynti 10€. Draikkakannatusjäsenhinta sisältäen kausikortin on 100€.

Alennukset

Adventure Partners Oy tarjoaa Alppikerhon jäsenille 10 prosentin alennuksen kaikista Pirunkallion tuotteista sekä mm. useista Suomessa järjestettävistä koulutuksista. Alennuksen saa ostamalla tuotteen AP:n nettikaupasta koodilla tai kerhon Holvista. Valmistaudu osoittamaan jäsenyytesi koulutustapahtumassa. Adventure Partners tarjoaa mm. kiipeilijälle sopivia ensiapukoulutuksia, pelastuskursseja, kiipeilyvalmennusta ja jäätikkökursseja.

Helsingin Kiipeilykeskuksen Puoti Tapanilassa tarjoaa myynnissä olevista tuotteista 15 prosentin alennuksen täyden jäsenmaksun maksaneille alppikerholaisille. Alennuksen saa jäsenkorttia näyttämällä.

Kiipeilykauppa Camu tarjoaa alppikerholaisille 10 prosentin alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista poislukien lumivyöryreput ja kirjallisuus. Alennuksen saa jäsenkorttia näyttämällä.

Vuokraustoiminta

Alppikerholla on jäsenistölleen vuokrattavissa jäähakut ja jääraudat, sekä 3 kappaletta lumiturvallisuuspaketteja, jotka sisältävät lumivyörypiipparin, sondin sekä lapion. 

Jäsenkortti ja alppimajatarra

Jäsenkortteja on kaksi erilaista: toinen täyden jäsenmaksun (eli myös Suomen Kiipeilyliiton jäsenmaksuosuuden) maksaneille, ja toinen niille, jotka eivät halua SKIL-jäsenyyttä. Vuodesta 2019 lähtien jäsenkortti on jäsenrekisteristä ladattava sähköinen jäsenkortti. Ohjeet lähetetään uusille jäsenille liittymisen yhteydessä ja vanhoille uusi kortti lähetetään automaattisesti vuoden alussa, kun jäsenmaksu on kirjautunut.

Täyden jäsenmaksun maksaneet alppikerholaiset voivat myös ostaa jäsenkorttiinsa 50 euron hintaisen alppimajatarran, joka oikeuttaa alennuksiin alppimajoissa Saksassa, Ranskassa, Itävallassa, Italiassa, Espanjassa, Sveitsissä, Liechtensteinissa ja Sloveniassa. Tarra on voimassa kalenterivuoden. Tarra on tilattava vuoden alussa.