Jäsenedut

Kiipeilyvuorot

Matkat ja tapaamiset

Kurssit

Kiipeily-lehti ja Pohjolan kiipeilyvakuutus

Alppikerho kuuluu jäsenenä Suomen Kiipeilyliittoon (SKIL), joka julkaisee kahdesti vuodessa ilmestyvää Kiipeily-lehteä. Lehti postitetaan kaikille täyden jäsenmaksun maksaneille Alppikerhon jäsenille.

Lisäksi liiton OP:n kanssa neuvottelema kiipeilyvakuutus on merkittävä jäsenetu Alppikerhon täyden jäsenmaksun maksaneille jäsenille.

HUOM! OP:n kiipeilyyn tarkoitettu Sporttivakuutus on lähinnä kotimaan ja lyhyiden ulkomaan reissujen sporttikiipeilyyn tarkoitettu vakuutus. Jos sinulla on suunnitteilla kolmea kuukautta pidempi matka tai vuorioloissa kiipeilyä, niin kannattaa ottaa tätä varten matkavakuutus tarvittavilla kiipeilylisillä. Vakuutus on toki huomattavasti kalliimpi kuin pelkkä Sporttiturva mutta korvaa kotiovelta kotiovelle ilman euromääräistä ylärajaa ja pitää sisällään niin tapaturmat kuin sairaudetkin. http://climbing.fi/content/kiipeilyvakuutus

Kiipeilyliiton sivuilla on tietoa mm. liiton järjestämästä koulutus- ja kilpailutoiminnasta, pääsy- eli access-tiedotteita sekä linkkejä alan yrityksiin ja järjestöihin.

Kiipeilyliitto kuuluu jäsenenä Kansainväliseen kiipeilyjärjestöön (UIAA). Jos katsot kiipeilyköyttä tai muita kiipeilyvarusteita, saatat huomata niissä UIAA-merkinnän eli kattojärjestön hyväksynnän. Varusteiden koetestaaminen ja tyyppihyväksyminen on eräs UIAA:n tarjoamista palveluista kiipeilijöille.

Alennukset

Adventure Partners Oy tarjoaa Alppikerhon jäsenille 10 prosentin alennuksen kaikista Pirunkallion tuotteista sekä mm. useista Suomessa järjestettävistä koulutuksista. Alennuksen saa ostamalla tuotteen AP:n nettikaupasta koodilla tai kerhon Holvista. Valmistaudu osoittamaan jäsenyytesi koulutustapahtumassa. Adventure Partners tarjoaa mm. kiipeilijälle sopivia ensiapukoulutuksia, pelastuskursseja, kiipeilyvalmennusta ja jäätikkökursseja.

Helsingin Kiipeilykeskuksen Puoti Tapanilassa tarjoaa myynnissä olevista tuotteista 15 prosentin alennuksen täyden jäsenmaksun maksaneille alppikerholaisille. Alennuksen saa jäsenkorttia näyttämällä.

Kiipeilykauppa Camu tarjoaa alppikerholaisille 10 prosentin alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista poislukien lumivyöryreput ja kirjallisuus. Alennuksen saa jäsenkorttia näyttämällä.

Jäsenkortti ja alppimajatarra

Jäsenkortteja on kaksi erilaista: toinen täyden jäsenmaksun (eli myös Suomen Kiipeilyliiton jäsenmaksuosuuden) maksaneille, ja toinen niille, jotka eivät halua SKIL-jäsenyyttä. Vuodesta 2015 lähtien kaikki jäsenkortit ovat itse tulostettavia. Ohjeet lähetetään uusille jäsenille liittymisen yhteydessä ja vanhoille vuoden alussa.

Täyden jäsenmaksun maksaneet alppikerholaiset voivat myös ostaa jäsenkorttiinsa 50 euron hintaisen alppimajatarran, joka oikeuttaa alennuksiin alppimajoissa Saksassa, Ranskassa, Itävallassa, Italiassa, Espanjassa, Sveitsissä, Liechtensteinissa ja Sloveniassa. Tarra on voimassa kalenterivuoden.