Suomen jääkiipeilyn nuorten joukkue

📷 Leena Nio

Kiipeilyliiton tiedote:

Oulussa ratkottiin viikonlopun aikana jääkiipeilyn nuorten maailmanmestaruudet sekä aikuisten
ja nuorten suomenmestaruudet. Lisäksi aikuisten kilpailu oli jääkiipeilyn Euroopan Cupin finaali.
Nuorten maailmanmestaruuksista kilpailtiin kahdessa eri lajissa – nopeus- ja vaikeuskiipeilyssä
–sekä kolmessa eri ikäluokassa. Nopeus- eli speedkiipeilyn alle 16-vuotiaiden tyttöjen voittoon
kiipesi Lumi Pellikka ja hopealle Lili Boijer-Spoof. Poikien sarjassa kultaa vei Yhdysvaltojen Landers
Gaydosh. Alle 19-vuotiaiden sarjassa molemmat nopeuskiipeilyn MM-kullat menivät
Liechtensteiniin, sillä miesten kultaa vei Konstantin Wille ja naisten Lorena Beck. Alle 21-
vuotiaiden nopeuskiipeilyn MM-kultaa voitti miehissä Unkarin Erno Robert Seregi ja naisissa Iso-
Britannian Caitlin Russell-Connor.

Vaikeus- eli leadkiipeilyssä alle 16-vuotiaiden tyttöjen MM-kulta ja MM-hopea tulivat Suomeen,
kun Lili Boijer-Spoof voitti sarjan ja Lumi Pellikka sijoittui toiseksi. Poikien sarjan voiton vei Iso-
Britannian Robbie Gorn. Alle 19-vuotiaiden MM-kultaa voitti miehissä espanjalainen Jorge Veiga
Rodríquez ja naisissa Liechtensteinin Lorena Beck. Suomen Tilda Kuikanvirta sijoittui sarjassa
toiseksi. Alle 21-vuotiaiden sarjassa MM-kultaa veivät miehissä ranskalainen Milan Pellissier ja
naisissa sveitsiläinen Celina Bosshard. Palkintojenjaossa nähtiin myös koko Suomen nuorten
maajoukkue, kun Suomi vei joukkuekilpailun voiton.

Aikuisten vaikeuskiipeilyssä Euroopan Cupin osakilpailun voittivat miehissä Ranskan Virgile Devin
ja naisissa Alankomaiden Marianne Van Der Steen. Suomalaisista Enni Bertling kiipesi hopealle,
napaten samalla SM-kultaa. Kolmanneksi sijoittui Mira Alhonsuo, saavuttaen myös SM-hopeaa.
Miesten SM-kultaa voitti Pauli Salminen, joka sijoittui Euroopan Cupin osakilpailussa sijalle 7.
Kilpailussa nähtiin osallistujia kolmelta mantereelta ja yhteensä 18 eri maasta. Aikuisten kilpailu
houkutteli osallistujia myös Euroopan ulkopuolelta. Kisareittien laadusta vastasi kokenut
eteläkorealaiskaksikko, Kim Jon Heong ja Min Gyunyoung.

Oulun kiipeilyseura isännöi jääkiipeilyn nuorten MM-kilpailuja jo toista kertaa. Lisäksi Euroopan
cupin finaali järjestettiin Oulussa jo kuudetta kertaa peräkkäin. Seura järjesti tapahtuman
yhteistyössä Kansainvälisen kiipeilyliiton UIAA:n kanssa.